9. Lyssa Eshoppe – Doorgift

Door gift. Door gift. Door gift. Arghh!

*Konon-konon buat pening kepala*

Setakat ni aku tak pening kepala lagi buat preparation untuk kawen. Aku rasa macam main-main pun ade. Tak serius langsung. Preparation pun terkedek-kedek lagi. Hari ni baru nak tengok potential door gift untuk tetamu dan rombongan lelaki.

Aku dengan mak dah set in mind, tak mau bagi mende-mende mengarut macam pengetip kuku lah, bekas seramik lah, key chain muke pengantin (wtf??). Kau ingat orang nak simpan keychain muke kau? Bahahhahaha. Aku gelak je sorang-sorang. Mungkin yang nak simpan tu, nak mandrem korang kot. Opsss.

Lyssa Eshoppe, doorgift

Lyssa Eshoppe

Kali ni, aku nak share doorgift unik dari Lyssa Eshoppe. Dieorang punye trademark doorgift – Cakar ayam sarang burung. Kalau korang tak tahu, cakar ayam ni sejenis kuih. Buat daripada keledek. Bile dah siap, kuih die keras-keras sikit dan manis. Al kisah nye, Lyssa Eshoppe ni ade je buat doorgift lain tapi mata aku duk berkenan dengan sarang burung ni. Cool kan?

doorgift kahwin, doorgift sarang burung

Pakej cakar ayam sarang burung + telur masin + riben + tag + plastik = RM2.50

Not bad la kan? Tapi kalau korang rasa nak cakar ayam sarang burung saje pun boleh. Harga sarang burung ni dah up RM0.10. Dulu Rm1.00 seketul. Sekarang naik RM1.10 seketul.

 

doorgift kahwin, doorgift sarang burung

Pakej cakar ayam sarang burung + bebola coklat + riben + tag + plastik = RM1.90

Or kalau tak nak guna telur, boleh je nak pakai chocolate balls. Pakej untuk bebola coklat ni harga die for sure lain dan murah sikit.

 

doorgift kahwin, doorgift telur puyuh

Pakej cakar ayam sarang burung + telur puyuh 2 biji + riben + tag + plastik = RM1.80

Ataupun ada satu pilihan lagi. Pakai telur puyuh. Ceyh, macam aku pulak yang berjual mende ni. Semangat aku pergi promote pakej-pakej die. Aku dari dulu planning nak bagi sarang burung ni untuk doorgift. Tapi, mak dengan bapak kate telur susah nak handle, takut rosak pecah busuk semua. Tak jadi la nak buat. Or maybe boleh buat jadi doorgift untuk rombongan lelaki?

Anyway, selain daripada cakar ayam sarang burung ni, Lyssa Eshoppe ade buat pakej-pakej lain jugak macam custom made kotak doorgift, cakar ayam biasa, button badge, ¬†kerepek, kek kukus, bahulu dan erm.. ermm.. Set cadar bilik pengantin. Sungguh tak masuk korum cadar pengantin tu. ¬†-____-”

 

Kalau korang berminat jugak dengan Lyssa Eshoppe, go check them out~

Facebook: Lyssa Eshoppe

About these ads

5 thoughts on “9. Lyssa Eshoppe – Doorgift

  1. Pingback: 48. Official DoorGift Vendor – Lyssa Eshoppe | Misi Kahwin

  2. waaahh, post anda amat membantu.. xtahu nk bagi ape untuk doorgift.. xtau plak ade sarang2 ni..hehe.. tq…

Hey babe, komen le.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s