30. PelangiPutih Film’s Promotion – Cinematography

Hello girls (and boys)!! It’s Saturday and korang buat apa tu? Aku? Konon-konon sibuk pergi cari barang hantaran. Konon je la. Dapatnya tak jugak. Hahahha. Ok ok, be hold, babeh. Sepanjang minggu ni, aku akan tulis entry pasal Cinematographer dan Photographer je memanjang. So, kalau korang still tak ada Cinematographer dan Photographer, go ahead and view vendor-vendor yang aku akan review nanti.

So now, ingat tak dulu aku penah cerita pasal PelangiPutih Films? Disebabkan aku ni die-hard-fan hasil kerja dieorang, aku nak share lagi PelangiPutih punye promosi! Berita baik untuk pengantin-pengantin di luar sana!!

 pelangiputih, videographer, cinematographer

Promosi dieorang ni bersempena First Year Anniversary dieorang. Woah! Baru setahun jagung tapi hasil kerja dieorang memang superb. Memang melelehlah air liur wa cakap sama lu. Alright, promosi dieorang kali ni ada 3 pakej:

RM1700
1 basic highlight
1 shooter
1 dvd copy
Raw videos

RM1900
1 wedding highlight
2 shooter
1 dvd copy
Raw videos

RM2500
1 Wedding film
3 senior shooter
1 dvd copy
1 hard disk
Raw videos

Mileage RM0.90/km
Outstation fees RM250

Aku? Kalau aku nak pilih Pakej RM1900 tapi ada wedding highlight je. Tak ada full event. Grrr. Susah betul jadi orang tak berape nak ada duit ni. Semua mende kene fikir 2 3 kali. Aku dah contact PelangiPutih Films dan tanya pasal promosi dieorang. Sekarang just tengah tunggu reply daripada dieorang bila nak boleh dapatkan tarikh appointment kot-kot boleh nego-nego untuk dapat murah lagi ke. >.< Hopefully.

Korang berminat jugak tak dengan PelangiPutih Films ni? Kalau korang still blur-blur dieorang ni siapa dan hasil kerja dieorang macam mane, jom gi usha dieorang dulu. And don’t forget to ask for quotation!😉

Facebook: PelangiPutih Films

Vimeo: PelangiPutih Films

Youtube: PelangiPutih Films

Twitter: PelangiPutih Films

Semoga dapatlah aku ambil PelangiPutih Films untuk jadi official videographer untuk akad nikah nanti. Kalau tak dapat….. Hrmmm… Kalau tak dapat aku nak join contest dari King’s Grand ni, lepas tu menang, lepas tu dapat ais krim King’s Grand banyak, makan ais krim banyak-banyak, lepas tu obes. >.<

One thought on “30. PelangiPutih Film’s Promotion – Cinematography

  1. Pingback: 37. Bonk Production – Cinematography | Misi Kahwin

Hey babe, komen le.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s