36. Redhu Malek Photography

Bila bercakap tentang persiapan perkahwinan, nak nak lagi bagi pasangan yang memang jaga budget, budget tak banyak (macam aku dengan tunang), photographer mesti antara salah satu budget yang kite nak slashkan harga. Kalau boleh, nak dapatkan photographer yang semurah mungkin. Tapi, bila tengok semula, kebanyakan harga photog yang murah tu, hasilnya tak secantik yang kite nak, kan? Lepas tu, bila kite tengok balik gambar-gambar rasa rugi tak ambil yang mahal gambar cantik sebab nak murah punya pasal.

Jangan risau, hari ni aku nak kongsi dengan korang antara banyak-banyak photog kat Malaysia ni yang hasil dia ok lah dan harga pun memang berbaloi kalau tengok pda barang yang dia bagi. Nak tahu ke photog mane? Meh tengok logo dia.

redhu malek photography, wedding photography
Ni ha dia, Redhu Malek Photography. Time aku dengan tunang duk usha-usha photog dulu-dulu, waktu tak semangat beria sangat nak kawen lagi, tunang aku suka Redhu Malek ni. Tak tahu kenapa. Tengok-tengok kawan aku pun ada ambil Redhu Malek jadi Official Photog dieorang. Cantik jugak hasil gambarnya. Tapi, aku punya taste still pada… Hehehhe.. Andaq Photography. :p Tapi tu la, AndaQ mahal sikit so aku terpaksa dengan tak rela hati tolak Andaq jauh-jauh. Anyway, Redhu Malek pun ok jugak gambar dia. Jom usha pakej dia.

Untuk photography nikah dan sanding:
Solemnization & Wedding (Nikah + Sanding)
7-9 Hours Service (FREE Outdoor Session)
1 x Principal/Senior Photographer
1 x Exclusive Custom Album 10″ x 15″ – 20 pages
1 x DVD (All Digital Photos)
FREE 2 x 12RW
RM1600

Optional:
Additional Photographer : +RM200 (for Nikah), +RM400 (for Sanding/Tandang)
Pre-Wedding / Post Wedding / Outdoor Session : + RM200 per session
1 x Mockup Sticky Album 15″ x 10.5″ (inch) + 120 pcs 4R : + RM200
1 x Exclusive Custom Album 10” x 15” (inch) – 20 pages : + RM500

1 x Exclusive Custom Album 15” x 15” (inch) – 20 pages : + RM700

Oh lupa nak cakap, Redhu Malek pun ada buat Cinematography jugak kalau korang nak usha. Pakej dieorang offer macam kat bawah ni.

Untuk cinematography pula:
Solemnization & Wedding (Nikah + Sanding)
7-9 Hours Service (FREE Outdoor Session)
1 x DSLR Cinematographer
2 x Video Montage / Highlights (4 – 6 Minutes Duration)
DVD Movie + DVD Data
RM2000

Optional:
Additional Cinematographer: +RM200 (for Nikah), +RM400 (for Sanding/Tandang)
Additional Video Montage / Highlights : +RM400
Pre-Wedding / Post Wedding / Save The Date : + RM500 per session (Get 1 x Video Montage)
Same Day Editing (SDE) : +RM500

Ni pulak tambahan qoutation yang aku mintak. Untuk transportation dan accommodation.

Transportation fees:
KL to Pekan = 300KM x RM0.50 per KM x 2 (pergi dan balik) = RM300

Accomodation/hotel fees:
RM200 per night

redhu malek photography, wedding photographyNi aku belanja satu gambar dari Redhu Malek Photography. Nak banyak lagi gi usha sendiri dieorang dekat bawah ni. Have fun!😀

Facebook: Redhu Malek Photography

Vimeo: Redhu Malek Photography

Website: Redhu Malek Photography

2 thoughts on “36. Redhu Malek Photography

  1. kite penah ushar redhu photog ni jgak..pic dia cantek n affordable..tp sbb nak cari OP yg dekat rumah je, xjd amik..sbb takut accomodation n travelling dorg yg mahal..huhu

Hey babe, komen le.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s