53. Sampul Surat Untuk Kad Kahwin

Kad kahwin dah siap seminggu tapi sampul surat masih tak dapat cari. Gelabah juga aku, nak nak lagi bila ayah aku dah start bertanya kad kahwin mane, kad kahwin mane. Hahahaha. So, dengan penuh dedikasi nya aku mencari lah kedai mana yang aku boleh beli borong sampul surat. Sebabnya, kat kedai-kedai biasa dan supermarket, semua jual paket kecik-kecik 10 keping ke 20 keping. Aku nak beli banyak terus.

kad kahwin, diy kad, kad kahwin diy, printing

Dan aku adalah jumpe beberapa kedai-kedai secara borong dalam internet.

1. Doorstep – http://www.doorstep.com.my/ 

2. Officeboy2u – http://www.officeboy2u.com.my/

3. Pacificonline2u – http://eshop.pacificonline2u.com/index.php

4. Premio – http://www.premio.com.my/

Tapi, yang paling aku berkenan dan sure-sure akan recommend dekat korang ialah Becon.

Becon – http://becon.my/

Aku beli sampul surat putih tak dak tingkap saiz 4.25 inchi x 6.25 inchi, muat-muat elok untuk kad kahwin kiteorang yang bersaiz A6. Aku beli 3 kotak. Sekotak ade 500 keping sampul surat. RM19.50 sekotak X 3 = RM58.50. Aku ada usha tempat lain, dieorang bagi quotation RM50 sekotak. Huiyo, manyak tipu ma. Bila aku cakap kedai lain boleh dapat RM35, terus dia turunkan harga. And of course aku jumpe tempat yang lagi murah dan beli dekat Becon.

sampul surat murah, sampul surat kad kahwin, sampul surat putih,

So, sape-sape yang nak beli sampul surat untuk kad diy korang, boleh tengok-tengok dekat link yang aku dah bagi kat atas tapi aku sangat recommend Becon. Becon banyak cawangan, don’t worry. Kat KL belambak and kt JB pun ada. Go check them out~

16 thoughts on “53. Sampul Surat Untuk Kad Kahwin

    • tempat buat kad aritu pakai printing die je.. tak termasuk sampul surat.. kalau ambil sampul surat dengan orang printing tu, mahal gile… sebab die ambil dengan orang lain… xmau la… hehehhe… yang becon tu memang murah die punya sampul surat..

    • syeera boleh usha website becon tu.. ade banyak pilihan… antara banyak2 company tu, rase mcm becon yang paing murah untuk sampul surat bundle.. syeera area mane ye? becon ade byk cawangan dekat kl, johor and selangor.

  1. thanks a lot dear… seb baek jumpe blog u. mmg ngah cri smpul surat gak ni sbb kad kawen DIY gak. hehe. in the making lgi… thanks ya!

  2. boleh bagitahu cara order dengan becon…sy dh try buat..just dia review no order kita..cara pembayaran mcm mane ye?? tq

Hey babe, komen le.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s