65. Set Sampin Biru – Busana Pengantin

Misi mencari sampin biru untuk majlis bertandang untuk tunang aku akhirnya berhenti sampai sini saja. Sebabnya dah jumpa. Dekat mana? Tak lain tak bukan tempat yang sama dengan tempat yang kiteorang beli sampin nikah dan sampin bersanding tunang aku. Hahahha. Last-last tempat sama jugak beli.

sampin, set sampin, set tengkolok, bengkung, biru, sampin bertandang, sampin biru

Ni dia set sampin yang kiteoran pilih untuk majlis bertandang nanti. Warna biru muda sulam silver. Not that nice tapi ini je pilihan yang ada. Biru yang betul-betul cantik memang tak ada.

sampin, set sampin, set tengkolok, bengkung, biru, sampin bertandang, sampin biru

Harga dia, macam biasa RM70 + RM7 (postage). Kali ni kiteorang busy sangat tak sempat nak pergi jumpa Busana Pengantin dekat kedai dia.

sampin, set sampin, set tengkolok, bengkung, biru, sampin bertandang, sampin biru

Kalau korang tengok corak dia tak berapa cantik sangat dan warna dia pun tak berapa kena sangat dengan warna shawl aku tu tapi tak apa lah. Kiteorang tak kesah sangat pun. Sebabnya memang susah nak cari warna biru cantik dan murah. Ada satu kedai dekat PKNS Shah Alam tu, sewa saja sampai RM200. Woahhhh. Pusing kepala aku. Then, sampin yang sebijik dengan sampin Busana Pengantin ni aku jumpa dekat Jalan TAR lagi mahal padahal sama je corak, pattern dan kualiti.

sampin, set sampin, set tengkolok, bengkung, biru, sampin bertandang, sampin biru

So ni dia perbezaan warna set sampin tunang aku dengan warna shawl aku Tak pe lah kot? Tak de lah jauh sangat beza kan? *Ayat sedapkan hati sendiri* Hew hew hew~

 

Oh, sapa-sapa yang mencari set sampin or sampin sahaja or barang-barang pengantin lain, boleh usha Busana Pengantin denkat Facebook dan website dieorang.

Facebook : Busana Pengantin

Website : Busana Pengantin

3 thoughts on “65. Set Sampin Biru – Busana Pengantin

Hey babe, komen le.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s