66. Net Untuk Veil Nikah – Syarikat Bunga Reben

Aku tengok veil kahwin orang jual dekat luar mahal sangat sampai beratus-ratus ringgit. Aku pun rasa seram nak beli sebab mahal sangat padahal nak pakai nya sekali je. Nak-nak lagi aku yang memang tak ambil baju dari bridal semua. So, aku buat keputusan untuk buat veil sendiri. Aku dah ada lace untuk baju dan berlebih lagi. Dan aku pun dah beli manik-manik untuk baju jugak. Extra pun boleh tampal dekat veil ni.

veil nikah, nikah. net veil, veil, net

So, aku pun beli lah net lembut. Net yang aku beli ni sangat-sangat lembut. Bila aku pegang kain dia, rasa macam nak tidur pakai net ni je. Hahahha. Warna net ni off white. Harga RM8.80 semeter.  Bidang 60. Aku beli 1 meter. Tapi akak yang jual tu, dia potong bagi aku extra. Bila aku try dekat badan, net dia meleret sampai bawah punggung. Suka🙂

veil nikah, nikah. net veil, veil, net, net off white

Net ni kalau korang nak beli, boleh beli dekat Syarikat Bunga Reben. Bagi aku memang murah lah tempat ni. Net dia ada banyak jenis. Ada jenis net yang keras harga start around RM2.50 semeter dan ada yang lembut harga RM8.80 ke atas semeter. Kalau korang nak usha Syarikat Buna Reben, boleh pergi Jalan TAR or tengok facebook and website dieorang.

Facebook : Syarikat Bunga Reben

Website : Syarikat Bunga Reben

Veil ni aku nak pakai untuk nikah dengan majlis bertandang nanti. Recycle je. Jimat. Hohohohoho~ Jom ikut macam saya~~

2 thoughts on “66. Net Untuk Veil Nikah – Syarikat Bunga Reben

    • hari tu carik2 crepe paper tak jumpe brand yang nak pakai.. sedih dah… 2nd time datang, buat2 tnya brand crepe paper yang same ade ke tak… sekali die kate ade.. rase tempat tu poket doraemon pulak .. smue mende nak ade…😀

Hey babe, komen le.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s