31. King’s Grand – If I Had A Grand In Hand Contest

Tipu tipu tipu! Kata sepanjang minggu ni nak buat entry pasal Cinematography dan Photography je. Ni apehal ade Contest pulak? Tipu tipu tipu! Bahahahha. Sorry sorry sorry guys. Aku sangat tempted to share this contest with you all. Contest-contest yang senang dan tak payah keluar duit ni, memang aku suka nak share.

Untuk pengetahuan korang, King’s Grand ni adalah salah satu brand ais krim yang dijual dalam Malaysia. Skema bapak ah ayat. Hehehe. Macam-macam perisa dieorang ada termasuklah Tiramisu, Tin Roof Brownie dan Triple Chocolate!

ais krim, ais krim sedap, King's Grand

Tu dia pelbagai perisa ais krim dari King’s Grand!

Dan TAADAA~ The contest – If I Had A Grand In Hand 🙂

ais krim sedap, ais krim, contest, king's grand contestKing’s Grand Contest

Kekdahnya senang je. Ikut je langkah-langkah yang aku akan tulis nanti. Oh, sebelum tu mungkin korang nak sediakan gambar korang yang cun cun hot hot meletup punya untuk diupload ke website King’s Grand. Pssstt, nak bagi hint ni. Ambil gambar tu, buat-buatlah pose tengah makan product King’s Grand. Barulah tinggi peluang nak menang kan. Bodek sikit. Kekekkee. Alang-alang korang dah terbeli ais krim King’s Grand tak pun terjumpa bekas ais krim dalam tong sampah ke, korang ambik basuh then konon-konon bergaya tengah makan ais krim tu ok. Hehehehe. Ok, kat bawah ni step-step dia.

Klik gambar King’s Grand Contest di atas atau klik je link King’s Grand Contest ni.

anak panah

Tunggu habis loading

anak panah

Like Page Facebook King’s Grand (ikut arahan die cakap suruh “Like us to begin”)

anak panah

Cari button “Let’s Begin” dekat gambar dan klik button tu

anak panah

Now korang boleh upload gambar-gambar korang samaada dari Facebook atau dari Computer

anak panah

Lepas tu crop kan sikit gambar bagi hot lagi sikit dan klik “DONE”

anak panah

Klik “Next” button dan hiaslah gambar korang dengan menarik menggunakan tools yang disediakan

anak panah

Bila dah siap, klik “Next”

anak panah

Lepas tu klik “Confirm”

anak panah

Akhir sekali tunggu keputusannya di hujung minggu

Dah setel. Senang je kan? Sekarang meh kite tengok apa hadiah-hadiah dia.

Weekly Prize winner

 Week 1 – RM1,000 Cash
 Week 2 – RM1,000 Cash
 Week 3 – RM1,000 Cash
 Week 4 – RM1,000 Cash
 Week 5 – RM1,000 Cash
 Week 6 – RM1,000 Cash
 Week 7 – RM1,000 Cash
 Week 8 – RM1,000 Cash

People’s Choice Award Winner

 RM1,000 Cash

Free Ice Cream Winner (1000 peserta pertama yang memenuhi kriteria)

 Gift voucher to redeem two (2) units of King’s Grand 1L ice creams

Gila ke tak gila hadiah contest dia? RM1000 kot boleh dapat. Ape lagi korang? Cepat join! Contest ni berjalan bermula pada 1 Julai 2013 hingga 25 Ogos 2013 pukul 11:59:59 pagi sahaja. Go grab your ice cream now!

 

Advertisements

23. Contest – Jom Meriah Bersama Lisa Sughihani!

Tempoh Contest: 16hb May 2013 – 30hb Jun 2013

Amboi, apehal berderet-deret hari aku duk post entry pasal contest ni? Semangat tak? Orang nak bagi bende free kot. Senang pulak tu. So ape salahnye aku share mende-mende cam ni kat korang kan? Tapi tapi tapi, tang contest ambik gambar ni, memang aku tak layan sangat. Orang tak cantik kan, segan lah nak tunjuk muke. Bahahaha. Kalau aku cantik macam Lisa Sughihani ni, dah lame aku cam-whore macam orang gile.

Jom Meriah Bersama Lisa Surihani

Jom Meriah Bersama Lisa Sughihani

So, macam mane nak join contest ni? Senang ja bah.

STEP 1: Ambil gambar korang. Nak ambik gambar macam style Lisa letak riben pink atas kepala pun boleh.

STEP 2: Pergi Twitter korang dan tag kawan lepas tu tweet je. Make sure ayat tweet korang macam ni.

“@<your friend>, JOM bergambar macam professional dengan #SonyMalaysia #NEX-3N”

Dah setel. Tak dek susah-susah pun. Tapi, aku tahu korang mesti nak tahu hadiah die ape kan? Jom tengok ape hadiah Contest Jom Meriah Bersama Lisa Surihani kat bawah.

hadiah, contest, Jom Meriah Bersama Lisa Surihani, Sony

Hambik kau! Raya Open House dengan Lisa Surihani plus barang Sony berharga RM10 000. Aku rase dieorang nak bagi TV Plasma kot. Woot woot! Gileeee. And and 3 hadiah sampingan Kamera Sony NEX-3N.

contest, NEX-3N, kamera, hadiah

Kamera SONY NEX-3N

Tu dia Kamera NEX-3N. Kalau korang nak tahu overview dan specification tentang Kamera Sony NEX-3N ni, korang click je dekat gambar kamera tu kat atas. Well, have fun and join the contest! 😀 More info pergi je ke website SONY Jom Meriah Bersama Lisa Surihani.

*Psst, korang tak nak join DiGi WWWOW Awards ke? Jom join sini –> DiGi WWWOW Awards Submit!

22. Contest! – Nak Menang Kamera Panasonic S3?

Tarikh tutup: 17hb Jun, 2013 – 19hb Jun, 2013 (4.00 p.m.)

Contest Marco's Pizza and Groupon

Cepat cepat korang join Contest anjuran Groupon dan Marco’s Pizza!! Senang gile kot. Tak payah beli pape, tak payah promote gambar dan tak payah keluar duit. Just pergi ke website Groupon dan jawab semue soalan dieorang bagi. Kacang gilerrrrr! Soalan semue pasal Marco’s Pizza. Aku pun tak pernah dengar pasal Marco’s Pizza sebelum ni tapi die dah bagi jawapan dekat Facebook Marco’s Pizza!! Senang gile kan.

Ape lagi? Pergi lah jawab. Oh oh nak tahu ape hadiah die ke?

2 x Panasonic S3 (warna merah atau putih)

Ha, dah tahu ape hadiah die kan? So, go go go pergi join contest tu. Tarikh tutup pukul 4 petang hari besok! Kalau tak nak join contest ni, tak pe. Nah ambik bagi Mak korang makan biskut Jacob’s. Hahahha.

21. Aku Join DIGI WWWOW Internet For All Awards!

Hello guys! Hari ni tak nak cerite benda-benda sedih. Hari ni nak cerite pasal contest!!!! Hehehe. Aku ade join DiGi WWWOW Awards. Niat nak menang tu tak dek lah sebab aku hanya blogger picisan je. Start pun terhegeh-hegeh lagi.  Tapi aku rase ni antara satu medium untuk aku promote blog aku ke luar. Hehehe.

DiGi WWWOW Awards, contest, awards, churp churp

Entry aku

Mintak jase baik korang untuk share dan vote untuk aku. Kalau aku menang (kahkahkah) aku janji belanje korang makan dekat tempat mahal even untuk orang-orang Singapore pun nun di sana. Meh meh pinky promise. Hehehehe.

Untuk vote atau share, korang boleh klik pada gambar di atas atau link Entry Aku dan korang akan di’redirect’kan ke entry aku – macam gambar kat bawah ni. Korang boleh SHARE atau VOTE untuk aku. Terima kasih 😀

DiGi WWWOW Awards, vote, Misi Kahwin

1. Untuk VOTE, highlight kan link https://misikahwin.wordpress.com tu, tekan Ctrl + C lepas tu Ctrl V dekat blog korang or dekat Facebook korang or dekat Twitter korang.

2. Untuk VOTE, korang boleh log in pakai Facebook atau Google+ atau Twitter dan VOTE!

Oh korang pun, ape kate join jugak? Ape salah nye, no harm pun. Come come jom join. Nanti korang dah join jangan lupe bagi link. Aku akan VOTE untuk korang jugak. Jom join, klik DiGi WWWOW Award Submit Entry!

Sambil-sambil tu tolong aku kumpul duit kawen? Tolong click iklan ChurpChurp di bawah. Thanks.

Do you have a fav microblog in mind? Is it me? Hahahha. Vote for me to win #DGWWWOW Awards before 23 June.

Vote for me, please :”>