58. Design-design Lain Untuk Baju Kahwin

Sebelum aku finalize design untuk baju bersanding dan baju bertandang tu, haruslah banyak gila design yang aku cuba reka. Dan mostly design poyo gila bajet-bajet rasa macam ayu gila la kalau pakai. Bila tengok semula, memang rasa nak tendang-tendang punggung sendiri sebab buat design macam tu.

Tanpa buang masa lagi, jom lah tengok half of design-design yang aku conteng sebelum ni.

design baju kahwin, design baju, baju kahwin

Ni sketch poyo-poyo je. Semua nak bajet dress macam princess. Pui. Geli. Eh? Ngate diri sendiri tak boleh blah. >.<

design baju kahwin, design baju, baju kahwin

Hamik kau. Detail mak aih tak leh blah. Siap dengan manik ape nak pakai, lace ape warna ape, veil siap. >.< tapi design ni nampak poyo reben pew pew melebeh dekat tepi. So, reject.

design baju kahwin, design baju, baju kahwin

Ni pulak aku tengok design ni dekat internet. Orang putih punye gaun pendek. Cantik. Dia pakai labuci. Ya Rabbi memang cantik. Bila aku try convertkan dalam sketch aku, MAJOR FAIL. Hahahha. And susah kalau nak jahit labuci banyak-banyak macam ni. So, reject.

design baju kahwin, design baju, baju kahwin

Ini macam lebih kurang dengan design baju bertandang sekarang ni. Cuma line lace tu tak berkenan sangat. so, improvise and jadi lah design baju bertandang sekarang. This one, reject.

design baju kahwin, design baju, baju kahwin

Yang ni bila aku tengok semula, memang rase nak lempang bertubi-tubi diri sendiri. Sungguh geli. Bukan style aku sangat-sangat ni. Tapi tak tahu nape gedik nak design macam ni dulu. So, reject.

Dah puas gelak-gelak? Ok, dah habis. Setel. Bye.

Advertisements