19. Pos Laju Malaysia “Boleh”

Korang yang ikut blog ni mesti ingat cerite pasal aku beli baju nikah guna duit BR1M. Kalau tak tahu boleh try bace entry tu dulu. Betape aku paranoid dengan beli barang lepas kene tipu time beli kain untuk kahwin dulu kan, siap mintak doa jangan kene tipu la, siap nak report dekat KPDNKK kalau barang tak dapat la. Tengok-tengok sape yang buat keje bodoh? Pos Laju. Memang bodoh. Marah aku.

pos laju. logo pos laju

Pada sape-sape nak beli baju-baju kurung cantik, aku memang rekemen kedai Twilight Violet Boutique. Aku order dan bayar duit hari Isnin (10/06/2013) die terus pos hari Selasa (11/06/2013). Die siap bagi kerjasama yang baik lagi time aku tanye tracking number dan bile aku mintak balik alamat yang aku bagi die untuk confirmation before aku gi sembur pos laju. Memang bagus kedai ni. Memang aku rekemen.

Now aku nak cerita bongok nye so Pos Laju. Oh tak, bongok nye posmen yang hantar tu. Ai, sakit hati aku. Aku tak paham la macam mane posmen bace alamat. Alamat aku bagi tu memang betul dah, tak dek salah. Posmen tu yang bongok.

Cerita nya start pagi tadi, aku rase kalau aku order hari Isnin, sepatutnye hari semalam atau hari ni dah boleh dapat. So, aku SMS owner Twilight Violet Boutique mintak Tracking Number Pos Laju. Die pun bagi. Lepas tu aku check. Check punye check tengok macam gambar kat bawah ni. So, sepatutnye aku dah dapat pagi semalam lah kan. Tapi, aku tak dapat lagi padahal aku sehari suntuk duduk dalam office je. Aku pun hangin sikit. Tanye HR office aku kot-kot parcel datang time aku pergi toilet ke tak. HR aku kate tak dek.

tracking number pos laju, tracking no, pos laju

Aku pun email lah ke customer care pos laju. Tup tup dapat reply. Ingatkan reply ape betul tapi rupenye automatic reply kate die akan entertain kite dalam mase 3 hari. Aku dah macam “What???  Tiga hari??” Geram. Aku setelkan kerje office kejap lepas tu ambik phone nak call pos laju. Tibe-tibe dapat email dari orang Customer Care Pos Laju.

customer care pos laju

 

Based on our record the said item had been delivered on 12/06/2013 and it was received by IZAT.

What theeeee??? Jantan mane pulak yang ambik kan barang aku ni? Masalah nye, office aku jantan nye semue Chinese, tak dek Melayu pun. Tibe-tibe naik name IZAT. Time ni aku dah bajet, memang posmen dah salah hantar barang pergi tempat lain. Bodoh! Tak reti bace alamat tak payah jadi posmen. Lagi satu bodoh nye jantan name IZAT tu. Kau sesuke hati je ambik kan barang untuk orang yang kau tak kenal kan. Tu lagi bangang la. Kalau aku jumpe jantan name IZAT tu memang aku pandang die kecik-kecik je. Lepas tu aku tenyeh-tenyeh je otak beku kau tu.

Nak carik satu-satu office sape ade name IZAT memang tahi la kan. Office belambak kot. Banyak blok banyak tingkat pulak. Hai, jaha betullll. Habis aku penuh mencarut je dalam hati dekat office tadi. Hati tak tenang buat keje dengan keje belambak nye. Arghhhh geram. Buduh buduh buduh. Baru berangan dapat baju nikah tu minggu ni. Nasib baik lah aku bukan nak nikah hujung minggu ni. Grrrr. Bongok bongok bongok.

Setelah berbalas email dengan Customer Care Pos Laju yang bernama Hasanuddin Abu Bakar dan die dah ambik ape maklumat yang penting, dieorang kate dieorang akan investigate perkara ni dan maksimum 3 hari. Kalau dah tiga hari aku tak dapat barang yang aku nak, memang aku sembur lagi sekali POS LAJU. Dan aku nakkkkkk sangat jumpe jantan name IZAT tu. Bahahahhaa.

*Ah sudah, aku dah dapat badi bridezilla dari Sarah Hernyzar pulak. 😀

Advertisements