30. PelangiPutih Film’s Promotion – Cinematography

Hello girls (and boys)!! It’s Saturday and korang buat apa tu? Aku? Konon-konon sibuk pergi cari barang hantaran. Konon je la. Dapatnya tak jugak. Hahahha. Ok ok, be hold, babeh. Sepanjang minggu ni, aku akan tulis entry pasal Cinematographer dan Photographer je memanjang. So, kalau korang still tak ada Cinematographer dan Photographer, go ahead and view vendor-vendor yang aku akan review nanti.

So now, ingat tak dulu aku penah cerita pasal PelangiPutih Films? Disebabkan aku ni die-hard-fan hasil kerja dieorang, aku nak share lagi PelangiPutih punye promosi! Berita baik untuk pengantin-pengantin di luar sana!!

 pelangiputih, videographer, cinematographer

Promosi dieorang ni bersempena First Year Anniversary dieorang. Woah! Baru setahun jagung tapi hasil kerja dieorang memang superb. Memang melelehlah air liur wa cakap sama lu. Alright, promosi dieorang kali ni ada 3 pakej:

RM1700
1 basic highlight
1 shooter
1 dvd copy
Raw videos

RM1900
1 wedding highlight
2 shooter
1 dvd copy
Raw videos

RM2500
1 Wedding film
3 senior shooter
1 dvd copy
1 hard disk
Raw videos

Mileage RM0.90/km
Outstation fees RM250

Aku? Kalau aku nak pilih Pakej RM1900 tapi ada wedding highlight je. Tak ada full event. Grrr. Susah betul jadi orang tak berape nak ada duit ni. Semua mende kene fikir 2 3 kali. Aku dah contact PelangiPutih Films dan tanya pasal promosi dieorang. Sekarang just tengah tunggu reply daripada dieorang bila nak boleh dapatkan tarikh appointment kot-kot boleh nego-nego untuk dapat murah lagi ke. >.< Hopefully.

Korang berminat jugak tak dengan PelangiPutih Films ni? Kalau korang still blur-blur dieorang ni siapa dan hasil kerja dieorang macam mane, jom gi usha dieorang dulu. And don’t forget to ask for quotation! 😉

Facebook: PelangiPutih Films

Vimeo: PelangiPutih Films

Youtube: PelangiPutih Films

Twitter: PelangiPutih Films

Semoga dapatlah aku ambil PelangiPutih Films untuk jadi official videographer untuk akad nikah nanti. Kalau tak dapat….. Hrmmm… Kalau tak dapat aku nak join contest dari King’s Grand ni, lepas tu menang, lepas tu dapat ais krim King’s Grand banyak, makan ais krim banyak-banyak, lepas tu obes. >.<

Advertisements

8. PelangiPutih Films – Videographer

Dulu before feeling-feeling nak kawen, aku planning nak buat majlis kecik-kecik je. Akad nikah dan makan sikit-sikit je. Sekali bapak aku excited nak buat meriah-meriah sebab aku first dalam family yang kawen, plus aku bongsu, plus aku ni lah buah hati bapak aku (perasan).

 

Mula-mula aku bergaduh jugak dengan bapak aku sebab aku nak buat majlis kecik-kecik, bapak aku nak buat majlis besar-besar. Sebab aku ni anak yang sweet lagi baik hati serta tak sampai hati nak sakit kan hati bapak aku (padahal banyak kali je aku sakit kan hati bapak), aku merelakan jugak majlis besar sederhana. So, aku kene lah survey pape yang patut kan.

 

Sekali tengok-tengok orang lain punye wedding plan, ade videographer. Aku pun teringin la jugak. Survey punye survey, aku paling suke PelangiPutih Films. Video cantik, seni, lagu pun matching dengan video. Aku start tergode dengan video dieorang time dieorang buat video pergi Bali. Seni nak mampus.

 

Biasanye aku mende-mende seni ni, aku cukup tertarik sekali. Aku pun like la FB PelangiPutih Film dan PM pakej yang dieorang ade, dengan harapan pakej dieorang tak mahal. Tapi, mende bagus, cantik, seni, indah, syahdu, menusuk haruslah mahal. Ni pakej yang dieorang bagi dekat aku.

RM 3500,

1x Events
1x Cinematic Highlight Video (4-6 minutes)
1x Full Event Video (20-30 minutes)
1x Song With License of copyrights
3x SENIOR Cinematographers
2x Copy DVD of Highlight Video
2x Copy DVD of Full Event Video
1x New Hard-Disk with all edited & unedited videos
RAW Videos for both events (Unedited)
Full-Event Coverage (Normally 5-6 Hours each event)

**Final products deliver within 2 Weeks (Working days)

Additional Charges,

1x Fast Edit (24 Hours Editing) : RM550
1x Same Day Edit (12 Hours Editing) : RM750
Mileage (Outside KL / Klang Valley : RM0.90/KM
Outstation Fees : RM250
Concept & Shots based on PelangiPutih Films signature

Menitis air mate aku tengok harga tu. Banyak mende yang die bagi. Memang berbaloi lah dengan kemahalan nye. So, aku cakap lah aku bajet kecik je. Aku tanye dieorang ade ke tak bajet yang lebih murah? Dieorang pun bagi pakej yang murah sikit.

RM 2500,

1x Events
1x Cinematic Highlight Video (4-6 minutes)
1x Full Event Video (20-30 minutes)
1x Song With License of copyrights
2x Cinematographers
2x Copy DVD of Highlight Video
2x Copy DVD of Full Event Video
1x New Hard-Disk with all edited & unedited videos
RAW Videos for both events (Unedited)
Full-Event Coverage (Normally 5-6 Hours each event)

**Final products deliver within 2 Weeks (Working days)

Additional Charges,

1x Fast Edit (24 Hours Editing) : RM550
1x Same Day Edit (12 Hours Editing) : RM750
Mileage (Outside KL / Klang Valley : RM0.90/KM
Outstation Fees : RM250
Concept & Shots based on PelangiPutih Films signature

Tapi still, RM2.5k bila ditambah mileage dengan outstation fee, aku still tak mampu. Pada korang-korang yang mampu, aku suggest ambil la PelangiPutih Films jadi korang punye Official Videographer. Cantik serius. Kalau aku ade duit, dah lame aku confirm ambik dieorang.

 

Kalau korang nak tawu lebih lagi pasal PelangiPutih Films, go check them out.

Facebook: PelangiPutih Films

Vimeo : PelangiPutih Films

Youtube: PelangiPutih Films

Twitter: PelangiPutih Films

Sementara tu, check this video by PelangiPutih Films. Style nak mampus. Hahahhaha.