52. Kad Kahwin DIY Dah Siap.

Lepas kene bebel dengan ayah bila kad kahwin nak siap, akhirnya.. TADAAA!! Our wedding invitation card! Siap pun. Macam-macam nak setelkan kad ni. Tak confirm tempat kenduri lah, tak confirm masa kenduri lah, tak confirm design lah, tak confirm saiz kad lah. Last-last, aku dengan tunang ambil keputusan nak buat jugak saiz A5 (half A4).

kad kahwin, diy kad, kad kahwin diy, printing

Muka depan kad kahwin kiteorang. N untuk initial nama aku dan Z untuk initial nama tunang. Bentuk love bajet-bajet poyo sikit. Hahahha.

kad kahwin, diy kad, kad kahwin diy, printing

Bahagian belakang kad dengan peta.

Aku ade cerita design kad dah siap dulu kan. Kat sini –> Design Kad Kahwin DIY Siap. So, lame perap design, hari Selasa lepas aku keluar time lunch hour dari Bangsar South laju pergi ke SS2 nak hantar design untuk printing dekat Printmore Sdn Bhd. Aku ade cerita jugak pasal Printmore Sdn Bhd ni dekat sini –> Printmore Sdn Bhd.

Owner die nama Angie. Peramah betul. Siap gelak-gelak lagi time ambil order printing tu. Oh, kalau korang nak tahu, Printmore Sdn Bhd ni bukan bangunan kedai. Dia bangunan rumah-rumah teres. Depan kedai Printmore ni ada Kedai Nasi Kandar Kayu. So, tu landmark dia. Or kalau nak pakai GPS, ni no koordinat dia. Aku set koordinat ni time pergi hantar print hari tu. 3.065999N, 101.370394E.

kad kahwin, diy kad, kad kahwin diy, printing

So, semalam (Khamis) Angie call aku, cakap kad dah siap dan dah macam “Woah! Cepat gileeeeeee”. Tapi sebab dia call dah lepas lunch hour, tak sempat aku nak pergi ambil. So, hari ni (Jumaat) tunang pergi ambil sorang-sorang sebab aku ade meeting time lunch hour. Tak sempat nak ikut tunang ambil.

 kad kahwin, diy kad, kad kahwin diy, printing

Dan hasilnya, yes. Aku betul-betul puas hati. Kemas potongan dan lipatan dia. Alhamdullilah syukur nikmat. Dan definitely aku recommend gila-gila Printmore Sdn Bhd untuk any printing. Sebabnya:

 

  • Print cepat

Hantar print hari Selasa, hari Khamis dah siap

  • Murah

Serius murah. Aku dapat RM315 untuk 2000 keping kad. Bawah ni breakdown harga kad dan service lain

Print saiz A4 depan belakang = RM255 (Aku ambil 1000 keping A4, potong half dapat 2000 keping kad saiz A5)

Potong = RM20 (Potong untuk 1000 keping saiz A4)

Creasing line untuk 2000 = RM40 (Lipat untuk 2000 keping kad saiz A5)

  • Hasil memuaskan

Potong cantik, print ikut betu-betul design kita. Tak salah print.

  • Angie yang peramah

Hehehhe. Angie ni yang ambil order kiteorang hari tu. Serius peramah, siap gelak-gelak buat lawak gurau-gurau.

So yeah, sape-sape nak service printing, cuba usya Printmore Sdn Bhd. memang berbaloi-baloi. Lepas ni aku nak pergi print sticker untuk doorgift kenduri belah tunang pulak. Hari tu tak buat sekali dengan kad sebab kad nak cepat. Sticker boleh rilek-rilek lagi. 🙂

Advertisements

10. Printmore Sdn Bhd – Printing

Selamat pagi semua. Bangun-bangun hari ni, aku ingat nak buat entry pasal kad kahwin. Kad kahwin aku, aku design sendiri je. Tak siap lagi. Baru siap muke depan dan belakang je. Isi kat dalam plus peta tak siap lagi. Nanti bile dah siap, aku nak hantar printing dekat kedai je.

printing, kad kahwin, diy kad kahwin

Printmore Sdn Bhd

Ni ha dia, kedai printing yang dicadangkan oleh Anis dari group Facebook Bride to be (Malaysia). Printmore Sdn Bhd. Kalau korang nak print kad lebih 1000 keping, aku memang rekemen kat kedai ni. Memang murah untuk 1000 keping ke atas. Kalau bawah 1000 keping, mungkin harga dieorang standard je. Macam-macam service printing dieorang boleh buat termasuk print business/name card, kad, poster, booklet, note book and macam-macam lagi lah.

print kad kahein, kad kahwin diyprint kad kahwin, printmore, kad kahwin diy

*Nak jelas sikit, klik kat gambar.

Untuk kad tu, dua size, A4 dan A3. Ade pakej harga yang boleh print sebelah sahaja dan ade jugak pakej harga yang boleh print due-due bahagian sekali. Material kad yang digunakan pulak adalah ArtCard 260gsm dengan 310gsm. Kalau nak murah, ambil yang 260gsm je. Bagi aku memang berbaloi kalau hantar print kat Printmore Sdn Bhd kalau kad korang banyak.

lokasi printmore sdn bhd

*Klik gambar untuk lebih jelas.

Korang boleh jumpe Printmore Sdn Bhd dekat 3 tempat – cawangan Kuala Lumpur (Head Office), Petaling Jaya dan Serdang. Untuk alamat penuh dan nombor telefon, korang boleh pergi ke website dieorang – Printmore Sdn Bhd Contact Us.

Aku dah check Facebook, Printmore Sdn Bhd tak dek akaun Facebook. Dieorang just ada website je. Ape kate, korang check the out~

Website: Printmore Sdn Bhd

*Nanti kad kahwin aku dah siap design, aku update kat next next next entry. ;p