65. Set Sampin Biru – Busana Pengantin

Misi mencari sampin biru untuk majlis bertandang untuk tunang aku akhirnya berhenti sampai sini saja. Sebabnya dah jumpa. Dekat mana? Tak lain tak bukan tempat yang sama dengan tempat yang kiteorang beli sampin nikah dan sampin bersanding tunang aku. Hahahha. Last-last tempat sama jugak beli.

sampin, set sampin, set tengkolok, bengkung, biru, sampin bertandang, sampin biru

Ni dia set sampin yang kiteoran pilih untuk majlis bertandang nanti. Warna biru muda sulam silver. Not that nice tapi ini je pilihan yang ada. Biru yang betul-betul cantik memang tak ada.

sampin, set sampin, set tengkolok, bengkung, biru, sampin bertandang, sampin biru

Harga dia, macam biasa RM70 + RM7 (postage). Kali ni kiteorang busy sangat tak sempat nak pergi jumpa Busana Pengantin dekat kedai dia.

sampin, set sampin, set tengkolok, bengkung, biru, sampin bertandang, sampin biru

Kalau korang tengok corak dia tak berapa cantik sangat dan warna dia pun tak berapa kena sangat dengan warna shawl aku tu tapi tak apa lah. Kiteorang tak kesah sangat pun. Sebabnya memang susah nak cari warna biru cantik dan murah. Ada satu kedai dekat PKNS Shah Alam tu, sewa saja sampai RM200. Woahhhh. Pusing kepala aku. Then, sampin yang sebijik dengan sampin Busana Pengantin ni aku jumpa dekat Jalan TAR lagi mahal padahal sama je corak, pattern dan kualiti.

sampin, set sampin, set tengkolok, bengkung, biru, sampin bertandang, sampin biru

So ni dia perbezaan warna set sampin tunang aku dengan warna shawl aku Tak pe lah kot? Tak de lah jauh sangat beza kan? *Ayat sedapkan hati sendiri* Hew hew hew~

 

Oh, sapa-sapa yang mencari set sampin or sampin sahaja or barang-barang pengantin lain, boleh usha Busana Pengantin denkat Facebook dan website dieorang.

Facebook : Busana Pengantin

Website : Busana Pengantin

Advertisements

45. Set Sampin dan Tengkolok – Busana Pengantin

Ok ok cukup lah cerita pasal hantaran. Hari ni nak cerita pasal set sampin dan tengkolok untuk tunang aku. Sekali lagi, kiteorang decide nak beli set sampin, tengkolok dengan bengkung dengan Busana Pengantin. Kali ni warna hitam. Kalau ada warna biru muda cantik, dah lama kiteorang beli jugak tapi takda. Sedih.
sampin sanding, sanding, kahwin, sampin hitam, set tengkolok, set sampin, bengkung

Macam biasa, harga dia memang murah. Aku dengan tunang memang suka barang-barang murah tapi berkualiti. Hahahahah. Harga set sampin dan tengkolok ni murah je. RM70 total termasuk sampin, bengkung dan tengkolok. Untung tak untung? Cantik dia memang lah tak cantik sangat tapi memang berbaloi lah harga RM70 untuk pakai tak sampai sehari pun. 🙂

sampin sanding, sanding, kahwin, sampin hitam, set tengkolok, set sampin, bengkung

Aku memang rekemen Busana Pengantin sebab harga murah dan banyak pilihan. Korang-korang yang tak da set sampin pengantin boleh usha-usha dieorang.

sampin sanding, sanding, kahwin, sampin hitam, set tengkolok, set sampin, bengkungCorak kaki dan badan kain sampin. Asalnya kiteorang tak nak beli yang ni sebab silver dia lagi banyak daripada hitam. Tapi, lepas survey tempat lain (yang lagi mahal) kebanyakkan sampin hitam memang macam ni, silver lebih banyak dari hitam. So, alang-alang set ni dah murah, rembat aje le.

Kalau korang berminat nak tengok, boleh usha page Busana Pengantin ni:

Facebook: Busana Pengantin

Website: Hannah Bridal n Studio

26. Sampin Nikah Dah Ada!! – Busana Pengantin

Ingat tak aku ada cerita pasal kain sampin nikah murah? Kalau lupe, meh baca dekat sini dulu pasal kain sampin nikah murah tu. Aku dah lama dah booking sampin ni dengan vendor Busana Pengantin, tapi baru hari Sabtu minggu lepas sempat nak pergi ambil dekat Cheras alang-alang aku dan tunang nak survey makanan ringan untuk buat doorgift dekat NSK.

So, ni la design sampin putih silver yang aku dan tunang beli untuk akad nikah nanti. Harga serius murah RM70 sahaja. Semalam aku, mak dan tunang pergi Jalan TAR tengok-tengok dan beli apa yang patut. Sekali kiteorang nampak design sampin sebijik macam design kain sampin yang kiteorang beli ni. Harga die –> RM180. Sekian, terima kasih. Hehehe.

sampin putih, sampin akad nikah, sampin nikah, sampin murah, sampin bunga

Design kaki sampin

sampin putih, sampin akad nikah, sampin nikah, sampin murah, sampin bunga

Design bunga sampin

sampin putih, sampin akad nikah, sampin nikah, sampin murah, sampin bunga

Full design sampin

Sebenarnya, Busana Pengantin ni diaorang jual barang-barang second hand. Barang-barang yang orang lain dah pernah pakai. So, that’s why lah kiteorang beli sampin tu boleh dapat murah gila-gila. So, korang tunggu apa lagi. Kalau nak set sampin, tanjak dan bengkong murah, pergi serbu Facebook atau blog Busana Pengantin ni.