34. iMoments Videography – Cinematography

Hello girls (and boys). Malam ni aku nak kongsi dengan korang sebuah lagi produksi untuk juruvideo perkahwinan yang lebih harga mampu milik. Tak semahal PelangiPutih. Tapi kualiti hasil kerja dieorang semakin cantik dari satu video ke video yang terbaru. Wedding Cinematographer yang aku maksudkan tu adalah iMoments Videography.

videography, videographer, wedding cinematography, imoments videographer

 

Kalau ikutkan tunang aku, dia kata selain daripada PelangiPutih, most cinematographer di Malaysia ni menggunakan template video yang sama. Mesti ada fokus baju, fokus cincin, fokus kasut lepas tu movement kalau tak kiri, ke kanan. Macam tu je. Video awal-awal iMoments Videography ni mostly macam tu tapi lately aku tengok banyak improvement pada hasil kerja dieorang danh yeah, aku suka tengok. Ape kate korang tengok video iMoments Videography dekat bawah ni dan komen, ok ke hasil kerja dieorang?

 

So, atas dasar nak tahu pakej dieorang, aku pun mintak lah quotation dan here’s what I get.

Full One Event Package: RM2500 (Single Event)
3-6 minutes highlight reel with music
3-5 minutes best wishes from family and friend
3-5 minutes interview with bride and groom
30 edited coverage footage
2 cinematographer
Professional colour grading
2 copies of compressed DVD video of all highlights (playable on DVD player)
2 copies of uncompressed DVD data of all highlights (playable on PC only)

Custom designed DVD cover and overlay

footages in high definition (HD) quality
All raw footages are available on request

On top of this, rm200 transportation charge from kl-pekan is applied.

Accommodation shall be provided by client.

Well, pakej dia kadar mampu milik tak agak-agak korang? 2 videographer for only RM2500 tu. Woah woah woah. Meleleh air liur. Kalau rasa kadar mampu milik dan korang berminat, go usha dieorang dekat sini:

Facebook: iMoments Videography

Vimeo: iMoments Videography

Website: iMoments Videography

Have fun godek-godek! 😀

 

 

Advertisements

30. PelangiPutih Film’s Promotion – Cinematography

Hello girls (and boys)!! It’s Saturday and korang buat apa tu? Aku? Konon-konon sibuk pergi cari barang hantaran. Konon je la. Dapatnya tak jugak. Hahahha. Ok ok, be hold, babeh. Sepanjang minggu ni, aku akan tulis entry pasal Cinematographer dan Photographer je memanjang. So, kalau korang still tak ada Cinematographer dan Photographer, go ahead and view vendor-vendor yang aku akan review nanti.

So now, ingat tak dulu aku penah cerita pasal PelangiPutih Films? Disebabkan aku ni die-hard-fan hasil kerja dieorang, aku nak share lagi PelangiPutih punye promosi! Berita baik untuk pengantin-pengantin di luar sana!!

 pelangiputih, videographer, cinematographer

Promosi dieorang ni bersempena First Year Anniversary dieorang. Woah! Baru setahun jagung tapi hasil kerja dieorang memang superb. Memang melelehlah air liur wa cakap sama lu. Alright, promosi dieorang kali ni ada 3 pakej:

RM1700
1 basic highlight
1 shooter
1 dvd copy
Raw videos

RM1900
1 wedding highlight
2 shooter
1 dvd copy
Raw videos

RM2500
1 Wedding film
3 senior shooter
1 dvd copy
1 hard disk
Raw videos

Mileage RM0.90/km
Outstation fees RM250

Aku? Kalau aku nak pilih Pakej RM1900 tapi ada wedding highlight je. Tak ada full event. Grrr. Susah betul jadi orang tak berape nak ada duit ni. Semua mende kene fikir 2 3 kali. Aku dah contact PelangiPutih Films dan tanya pasal promosi dieorang. Sekarang just tengah tunggu reply daripada dieorang bila nak boleh dapatkan tarikh appointment kot-kot boleh nego-nego untuk dapat murah lagi ke. >.< Hopefully.

Korang berminat jugak tak dengan PelangiPutih Films ni? Kalau korang still blur-blur dieorang ni siapa dan hasil kerja dieorang macam mane, jom gi usha dieorang dulu. And don’t forget to ask for quotation! 😉

Facebook: PelangiPutih Films

Vimeo: PelangiPutih Films

Youtube: PelangiPutih Films

Twitter: PelangiPutih Films

Semoga dapatlah aku ambil PelangiPutih Films untuk jadi official videographer untuk akad nikah nanti. Kalau tak dapat….. Hrmmm… Kalau tak dapat aku nak join contest dari King’s Grand ni, lepas tu menang, lepas tu dapat ais krim King’s Grand banyak, makan ais krim banyak-banyak, lepas tu obes. >.<