51. Big Day Countdown

Woah dah lama gila tak tulis pape dalam blog ni. Super busy! Hehehehe. So, start hari ni nak update everything pasal wedding preparation aku. And the countdown:

42 days!

Advertisements

37. Bonk Production – Cinematography

Oi korang, puasa ke tidak tu? Hehehehe. Hari ni aku happy sikit sebab aku jumpa satu cinematographer yang boleh tahan cantiknya dan harga pun boleh tahan aku boleh terima. Sebelum tu, cuba usha jap video diaorang. Simple jek tapi cantik. Dah nak setanding dengan PelangiPutih dah. *Tak habis-habis dengan PelangiPutih*

Cantik kan? Kan? Kan? Baik korang cakap cantik. Penat aku merendahkan sikit taste aku ni tahu? Hahahha. Anyway kalau korang nak tahu pakej dieorang, boleh usha kat bawah.

BASIC PACKAGES

Ruby package (MYR 1000)
–          1 event cover (solemnization,reception,birthday party,family day,).

–          Cover by 1 videographer.

–          Covering hours: 5 hours.

–          1 highlight video (duration:3 – 5 minit).

–          2 DVD’s with case and design.

–          BONK PRODUCTION bag.

–          thumbdrive.

Pearl package(MYR 1800)
–          1 event cover (solemnization / reception ).

–          Cover by 2 videographers.

–          2-3 dslr camera system,konova slider,glidscam hd2000 ( Equipments for shooting).

–          Covering hours: 8 hours.

–          Including simpleoutdoor/indoor.

–          1 event highlight video (duration: 3 – 5 minutes).

–          RAW materials (original files) will return by DVD.

–          2 DVD’s with case and design.

–          BONK PRODUCTION bag.

–          thumbdrive.

Emerald package(MYR 3000)
–          2  events cover (solemnization & reception for one side).

–          Cover by 2  or 3 videographers.

–          Covering hours: 8 hours/events.

–          Including simple outdoor/indoor.

–          2-3 dslr camera system,konova slider,glidecam hd2000 ( Equipments for shooting).

–          2 event highlights videos (duration:3-5 minutes).

–          RAW materials (original files) will return by DVD.

–          2 DVD’s with case and design.

–          BONK PRODUCTION bag.

–          thumbdrive.

Ada je pakej lain dalam quotation yang dia bagi tapi aku tak letak lah kat sini sebab harga dia mahal sikit. Kalau korang nak tawu pakej-pakej yang lain tu, korang boleh mintak dekat dieorang terus or boleh je tinggalkan email korang dekat bawah. Nanti aku emailkan pada korang. Papehal pun, korang boleh usha dulu BONK Production:

Facebook: BONK Production

Vimeo: BONK Production

32. MangoTouch – Photography

Hohohoh. Disebabkan aku dah cakap dekat entry semalam yang aku nak buat entries pasal Photography dan Cinematography je minggu ni, so akan aku tunaikan janji aku ni. Kali ni aku nak review pasal Wedding Photographer pulak. Dan Photographer yang bertuah pada kali ini ialah…

mangotouch photography, mangotouch, photography

MangoTouch Photography

Kenapa aku nak review MangoTouch? Hebat ke dieorang? Cantik ke dieorang punye hasil kerja. Ok, meh aku cerite. Aku PM Facebook MangoTouch ni pada hari Isnin untuk dpatkan quotation untuk wedding photography. And guess what? Ini vendor pertama yang aku mintak quotation tak direct bagi quotation, but still in a good way. MangoTouch cuba nak berkenal-kenalan dan beramah mesra dengan aku dulu. Ecewah. Siap dieorang tahu pulak aku ade blog ni. >.<

So al kisahnya, aku sukalah jugak kalau vendor-vendor untuk wedding ambil masa di sebalik kesibukan dieorang untuk buat ice breaking dengan potential customer dieorang. Bukan apa, aku rasa macam dihargai sangat-sangat bila MangoTouch buat macam ni – berkenalan dengan customer. Potensi untuk customer pilih pun tinggi, ye dak? Disebabkan layanan yang best.

mangotouch photography, photography, diana danielle, farid kamil

Farid Kamil & Diana Danielle
Solemnization

So, now meh kite usha hasil kerja MangoTouch ni. MangoTouch pernah jadi photographer untuk perkahwinan Farid Kamil & Diana Danielle. Cantik jugak kan hasil kerja dieorang kan. Huhuhu. >.< Agak-agaknya, Farid Kamil & Diana Danielle ni di’sponsor’ ke photographynya? Seronok kan jadi artis? Semua orang nak sponsor. Jimat duit. Hewhewhew~

Tapi, jangan main-main dengan hasil kerja MangoTouch. Blog BeautifulNara pun penah review pasal dieorang punya hasil kerja okay. Kalau tak percaya, boleh baca dekat sini -> Beautiful Nara review MangoTouch Photography. Aku tak nafikan, bila aku tunjuk Faceboook MangoTouch dekat tunang, die kata “Not bad. Cantik-cantik jugak gambar dieorang”. See? Tunang aku tu sangat lah particular pasal everything. Kalau dia cakap cantik, for sure memang cantik. *Macam dia cakap aku cantik. EH? Bahahahahhaa*

*Krik krik krik krik*

Bunyi cengkerik

Ok ok, cukuplah syok sendiri. Ni ha berita baik untuk B2B yang tak ada photographer lagi. MangoTouch tengah buat promosi ni. Untuk 5 pasangan yang bertuah sahaja. Photography untuk nikah dan sanding. Harga RM2699 sahaja! Bagi aku, tak lah sahaja sangat. Aku still tak mampu nak hire photog dengan harga setinggi tu. Tapi, kalau korang ada budget lebih sikit, why not? Go grab this promo.

promosi, mangotouch, photography

Untuk lebih maklumat dan nak tengok hasil-hasil kerja dieorang yang lain, korang boleh usha page dieorang:

Facebook: MangoTouch – Sentuhan Inspirasi

Twitter: MangoTouch – Sentuhan Inspirasi

Website: MangoTouch – Sentuhan Inspirasi

Website dieorang maybe ada problem sikit kot. Aku try nak masuk tapi keluar error kata expired tapi tarikh expirenya lambat lagi. Pelik. So, have fun godek-godek gambar dieorang. 😉